Alles over MPEG bestanden
MPG is een bestandsformaat dat wordt gebruikt om films te comprimeren. Het is ontwikkeld door Leonardo Chiariglione en Hiroshi Yasuda in de jaren 80 om een betere compressie van films te bereiken. De voorloper was MPEG-1, dat slechts een lage uitvoerkwaliteit behaalde met een beperkte gegevenssnelheid van slechts 1,5 Mbit / s. Opvolgers zoals MPEG-4 bieden de mogelijkheid van resultaten van hogere kwaliteit dankzij moderne compressieprocessen. In 1994 was MPEG-2 de opvolger van MPEG-1. Naast het comprimeren van videobestanden, maakt MPEG-2 ook audiocodering en compressie mogelijk. De tien keer hogere gegevenssnelheid van maximaal 15 Mbit / s zorgt voor aanzienlijk betere resultaten. In het ideale geval is de gegevenssnelheid tot 50 Mbit / s – bijvoorbeeld als de kleurresolutie ook moet worden gecomprimeerd.
MPEG: Motion Picture Expert Group
MPEG staat voor "Motion Picture Expert Group". Het is een internationale bestandsstandaard voor het comprimeren van video- en audiobestanden en deze vervolgens te decomprimeren wanneer het bijbehorende bestand wordt afgespeeld. MPG wordt nu over de hele linie gebruikt om allerlei soorten bestanden naar een kleiner formaat te converteren en daardoor het afspelen en overbrengen naar opslagmedia te vergemakkelijken. Gerelateerde standaarden zijn MPEG-4 en MP3, die worden gebruikt voor video- en muziekbestanden.
Compressie over verschillende optimalisatiefasen
MPG gebruikt een speciale vorm van compressie waarin verschillende optimalisatiefasen worden gebruikt om de originele afbeeldingen om te zetten in gecodeerde afbeeldingen, afhankelijk van de afbeeldingsinformatie. Deze gecodeerde afbeeldingen hebben minder opslagruimte nodig zonder significant kwaliteitsverlies. Bij gemiddelde compressiesnelheden, die variëren van 1: 100 tot 1: 800, is de rekeninspanning relatief laag. Dit maakt het mogelijk om video's in zeer kleine bestandsformaten op te slaan, wat betekent dat ze gemakkelijk en zonder verdere stappen kunnen worden overgedragen of opgeslagen.
Dit is hoe MPEG werkt
Bij compressie worden de afzonderlijke fragmenten van een bestand afzonderlijk van elkaar opgeslagen. In plaats van het hele bestand te digitaliseren, worden alleen afzonderlijke delen van een film opgeslagen. Hiervoor worden verschillende soorten afbeeldingen gebruikt – de I-, P-, B- en D-afbeeldingen, die slechts gedeeltelijk zijn gecomprimeerd en elk overeenkomen met een stilstaand beeld. Ze dienen als vaste punten voor toegang tot de filmsequenties. Met deze procedure kunnen gegevens sneller worden opgehaald. De P-plaatjes (predictive coded picture) gebruiken de bestandsinformatie van de vorige I- en P-plaatjes om een hogere compressie te bereiken. De B-plaatjes (bidirectioneel gecodeerd beeld) zijn de sequenties met de grootste compressie. Ze zijn gemaakt met behulp van de vorige I- en P-afbeeldingen. De D-afbeeldingen (DC-gecodeerde afbeelding) worden gebruikt om individuele kleurblokken in het 8×8-formaat te comprimeren.
Converteren, openen en bewerken van MPEG bestanden
Details over MPEG bestanden
- Software voor het openen van MPEG bestanden
- Software voor het bewerken van MPEG bestanden
- MIME-type voor MPEG
Geen reacties