WAV naar MP3

Converteer online en gratis WAV naar MP3

Geüpload bestandstype:
Kies bestandstype:

Converteren in slechts drie stappen

 1. Bestand uploaden
 2. Bestandsindeling voor doelbestand kiezen
 3. Bestand downloaden!
converteer .wav naar .mp3
We respecteren uw privacy! Uw verbinding is 256-bit gecodeerd.
Privacybeleid
Bladwijzer toevoegen voor Online-Omzetten.nl
Reclame:

Audiobestanden zijn er in veel verschillende vormen en maten. Onder de grotere audiobestanden waarmee u in het dagelijks leven te maken hebt, neemt u de zogenaamde WAV-bestanden op. Dit grote audioformaat is perfect voor het uitwisselen van hoogwaardige geluidsindelingen en wordt bijvoorbeeld gebruikt als het geluid zonder verlies moet worden bewaard. Omdat audiobestanden in het gigabyte-bereik echter snel worden gemaakt, is de functionaliteit van het WAVE-bestandsformaat als een container voor snelle vervanging slechts beperkt geschikt. Met de online converter op online-omzetten.nl maar je hebt de mogelijkheid om eenvoudig bestanden van WAV naar MP3 te converteren . Hoe dit werkt, wordt hier uitgelegd.

Van kwaliteit tot compressie – Hoe grote WAV-bestanden in handige mp3's te veranderen

WAV-bestanden zijn altijd audiobestanden. Deze containers kunnen muziek en spraak opslaan in uitstekende kwaliteit. In het professionele veld zijn de WAV-bestanden vooral populair omdat de bestanden flexibel van kwaliteit zijn. Bepaald door bemonsteringssnelheid en bitdiepte kunnen geluiden bijna verliesvrij worden gespeeld. Een CD heeft bijvoorbeeld 16 bits en een samplefrequentie van 44,1 kHz. In werkprocessen heeft de WAV altijd de voorkeur boven MP3, omdat het mp3-formaat een sterke compressie op de gegevens plaatst en daardoor de kwaliteit vermindert. Het converteren van WAV naar mp3 vermindert echter de bestandsgrootte extreem.

Converteer WAV naar MP3

Zelfs als u tijdens een project met de beste kwalitatieve middelen wilt werken en geluidsbestanden zo verliesvrij mogelijk wilt uitwisselen, is de omleiding via het mp3-formaat de moeite waard. Als u bijvoorbeeld met een klant werkt en er zijn nog steeds wijzigingen in de bestanden, is het altijd beter als u WAV van tevoren omzet naar mp3. Zelfs als u bestanden rechtstreeks van een audiorecorder wilt verzenden, is de conversie de moeite waard. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks in mp3-formaat opnemen, maar voor elke verandering is het altijd verstandig om een ​​geluidse versie in de best mogelijke kwaliteit te hebben – en dit kan niet worden gegarandeerd met de harde compressie van een mp3. Voor een eenvoudige tegenbeluistering en voor uitgebreide notities en wijzigingsverzoeken is een mp3 echter volledig voldoende. En alleen om ruimtegebruikers is het in veel gevallen praktischer om met het mp3-formaat te werken. Als u een WAV-bestand op uw smartphone meeneemt, beperkt u uw opslagruimte enorm. Al in CD-kwaliteit, vullen 90 minuten al 1 GB als WAV. Om WAV naar MP3 te converteren, biedt online-omzetten.nl u een eenvoudig uploadformulier. Het enige dat u hoeft te doen is uw WAV-bestand uploaden en vervolgens een handige mp3-versie downloaden. Zelfs als iemand je opnieuw een WAV-bestand heeft gestuurd, helpt online-omzetten.nl je – omdat je onderweg ook naar de compacte mp3 kunt luisteren.

7.7/10(45 stemmen)

We ondersteunen momenteel de volgende conversies met WAV bestanden:

Alle conversies

Informatie over de extensies voor de conversie van WAV naar MP3

Van: WAV

WAV is een verliesvrij containerformaat dat niet-gecomprimeerde audiobestanden opslaat en het PCM-audioformaat bevat. Als gevolg hiervan biedt een document in WAV-formaat een optimale geluidskwaliteit, hoewel het de meeste opslagruimte verbruikt in v …

Bestandsextensie: .wav
Meer informatie en converters voor WAV

Aan: MP3

MP3 is een van de meest populaire formaten voor het opslaan van audiogegevens. Het bestandsformaat ontwikkeld door het Fraunhofer Institute in 1982 is lossy in geluidskwaliteit vergeleken met de CD. De compressie kan erg groot zijn, afhankelijk van d …

Bestandsextensie: .mp3
Meer informatie en converters voor MP3

Video-handleiding: WAV naar MP3

Online-omzetten.nl is een service om bestanden online van het ene bestandstype naar het andere te converteren. We waken over uw privacy en over uw bestanden. Als onderdeel hiervan is een registratie op Online-Omzetten.nl niet vereist. Omdat we onze service aanbieden via een browser, maakt het niet uit of je Windows, Apple OSX of Linux gebruikt.

3 reacties

 1. Herman
  28. juli 2021

  Zeer eenvoudig en werkt prima

 2. Rob van Soldt
  18. maart 2021

  werkt prima. beetje geduld kan geen kwaad

 3. Janus
  10. januari 2020

  werkt wel maar uploaden duurt ontzettend lang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *