ODT naar PDF

Converteer online en gratis ODT naar PDF

Geüpload bestandstype:
Kies bestandstype:

Converteren in slechts drie stappen

  1. Bestand uploaden
  2. Bestandsindeling voor doelbestand kiezen
  3. Bestand downloaden!
converteer .odt naar .pdf
We respecteren uw privacy! Uw verbinding is 256-bit gecodeerd.
Privacybeleid
Bladwijzer toevoegen voor Online-Omzetten.nl
Reclame:

Op online-omzetten.nl kun je ODT naar PDF converteren met slechts een paar klikken. Volledig gratis en ongecompliceerd kunt u PDF Converter gebruiken om uw gewenste ODT-document in PDF-indeling op te slaan.

Van Open Office naar PDF – Converteer eenvoudig ODT-bestanden

Open Office (en de offshoot van Libre Office) zijn geweldige kantoorsuites voor thuisgebruik en een gratis alternatief voor klassieke suites zoals Microsoft Office of Apple iWork. Als u echter Open Office gebruikt, zult u merken dat de ODT-bestandsindeling geweldig is om in de Open Office-suite te werken, maar beperkt is in het gebruik ervan voor officiële documenten – vooral omdat veel gebruikers Open Office-bestanden niet kunnen openen of compromitteren. is. Met een paar eenvoudige stappen en de juiste knowhow kunt u de omvangrijke ODT eenvoudig converteren naar PDF's.

Daarom moet u ODT-documenten naar PDF converteren

Formatteer altijd officiële documenten, academische papers, facturen en cv's zodat ze er hetzelfde uitzien op elk apparaat dat u ziet. Dit vereist dat u de documenten opmaakt als PDF, omdat dit het bestand praktisch een virtuele uitdrukking maakt . Dit heeft nog een ander voordeel, want zonder meer kan het document niet meer worden bewerkt – behalve voor speciale formuliervelden. Dus pdf's zijn goed leesbare, onveranderlijke bestanden met een vaste lay-out, en voor veel officiële doeleinden zou je dit formaat de voorkeur moeten geven. Omdat PDF een veelgebruikt en open formaat is, hebben gebruikers er geen problemen mee om het te openen, ongeacht of u Windows, Linux of Mac OS gebruikt. Zelfs smartphones en tablets kunnen al PDF-documenten openen vanuit het besturingssysteem en vereisen meestal geen verdere software. Natuurlijk heeft u een andere bestandsindeling nodig voor uw werk, voor Word is het standaardformaat DOCX, voor de open-source Open Office is de indelingsextensie ODT. Voor het werken in Open Office slaat ODT alle opmaak op en ziet het er hetzelfde uit op alle computers (ervan uitgaande dat elke gebruiker hetzelfde versienummer van Open Office heeft). Het openen van andere apparaten kan echter moeilijk zijn, niet elke versie van Word of Pages kan ODT-documenten lezen en de opmaak wordt vaak om programmabeperkingen gewijzigd. Voor een perfecte leesbaarheid op alle apparaten kan een conversie van ODT naar PDF niet worden voorkomen, maar dit is vrij eenvoudig.

Met een druk op de knop, virtuele printer of in het online formulier

De eenvoudigste manier om ODT rechtstreeks naar PDF te converteren vanuit Open Office is rechtstreeks in de menubalk. Ervan uitgaande dat u deze niet handmatig hebt aangepast, bevindt de knop PDF zich naast het pictogram Afdrukken in de menubalk. Met een druk op de knop wordt een formulierveld geopend, het enige wat u hoeft te doen, is de locatie en kwaliteit kiezen en Open Office maakt een PDF-bestand dat de hele lay-out bewaart. Een virtuele printer maakt een PDF-bestand van het ODT-document door het systeem een ​​echte afdruk te geven. Omdat een PDF-bestand niets anders is dan een virtuele uitdrukking, maakt dit een opgemaakt bestand. Er zijn verschillende programma's hiervoor, maar je moet ze eerst op je computer installeren. Mac OS X biedt deze optie ook in het contextmenu Afdrukken, dat op de meeste Mac-programma's prima werkt, maar zijn problemen heeft. Een verwijzing van de inhoudsopgave naar de overeenkomstige hoofdstukken, koppen en subkoppen werkt niet in deze vorm van conversie. Deze vorm van opmaak is echter met name wenselijk voor academisch werk en langere teksten. Een zeer eenvoudige en snelle manier om ODT-bestanden te converteren is de online converter. online-omzetten.nl biedt een eenvoudig online formulier aan, waarin het ODT-bestand wordt geladen, waarna de voltooide PDF gereed is om te downloaden. Dit werkt zonder eerst Open Office te openen en helpt zelfs als je ODT's van je smartphone moet converteren voor snelle online levering. Hiermee kunt u ODT-bestanden eenvoudig, gemakkelijk en gemakkelijk converteren, onafhankelijk van het apparaat en de software.

De snelle weg naar de officiële bijlage

PDF-bestanden zijn de beste manier om officiële documenten zoals cv's, belangrijke documenten of klusjes te verzenden. Eenvoudig te bouwen vanuit Open Office, dit is eenvoudig en online converters bieden u ook de mogelijkheid om uw Open Office-documenten op elk gewenst moment te converteren. Vooral als het snel moet zijn.

9.1/10(18 stemmen)

We ondersteunen momenteel de volgende conversies met ODT bestanden:

Alle conversies

Informatie over de extensies voor de conversie van ODT naar PDF

Van: ODT

Het ODT-formaat behoort tot de groep van "OpenDocument-formaten" en is een open indeling voor tekstbestanden. ODT-bestanden zijn de standaardindeling voor tekstdocumenten die zijn gemaakt met OpenOffice of LibreOffice . De Microsoft-variant …

Bestandsextensie: .odt
Meer informatie en converters voor ODT

Aan: PDF

PDF-bestanden zijn de eerste keuze als het gaat om het uitwisselen van documenten. Daarom is dit formaat de standaard geworden voor toepassingen, cv's, academische papers, hele boeken (eBooks) en nog veel meer. Het PDF-formaat werd in 1993 door …

Bestandsextensie: .pdf
Meer informatie en converters voor PDF

Video-handleiding: ODT naar PDF

Online-omzetten.nl is een service om bestanden online van het ene bestandstype naar het andere te converteren. We waken over uw privacy en over uw bestanden. Als onderdeel hiervan is een registratie op Online-Omzetten.nl niet vereist. Omdat we onze service aanbieden via een browser, maakt het niet uit of je Windows, Apple OSX of Linux gebruikt.

1 reactie

  1. Leonie
    8. april 2022

    Ja, ik ben er blij mee. Vooral omdat er een stukje van een werkblad (Type Excel, maar van Open Office) in verwerkt zit. En dat werd door een andere converter weergegeven als een groot rood kruid. Dit programma converteerde het correct. Hartelijk dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *