AVI naar MP4

Converteer online en gratis AVI naar MP4

Geüpload bestandstype:
Kies bestandstype:

Converteren in slechts drie stappen

 1. Bestand uploaden
 2. Bestandsindeling voor doelbestand kiezen
 3. Bestand downloaden!
converteer .avi naar .mp4
We respecteren uw privacy! Uw verbinding is 256-bit gecodeerd.
Privacybeleid
Bladwijzer toevoegen voor Online-Omzetten.nl
Reclame:

AVI-bestanden (Audio Video Interleave) zijn zogenaamde container-indelingen voor audio-, video- en tekstinhoud. Het AVI-formaat werd in 1992 door Windows ontwikkeld om audiovisuele gegevens over het besturingssysteem af te spelen en diende oorspronkelijk als een uitbreiding van het RIFF-bestand (Resource Interchange File Format).

Tegenwoordig worden AVI-bestanden voornamelijk gebruikt om video's in standaardresolutie op de pc weer te geven. De .divx-bestanden van de DivX-videosoftware (versies 3 tot 6) zijn bijvoorbeeld gebaseerd op AVI-containers. Apparaten waarop deze software is geïnstalleerd, kunnen daarom de bijbehorende inhoud afspelen. Talloze andere multimediaprogramma's en ook veel dvd-spelers verwerken nu het AVI-formaat. Omdat de afzonderlijke teksten, video's en soundtracks anders kunnen worden gecodeerd, zijn er soms problemen met het afspelen. Er is bijvoorbeeld geen gestandaardiseerde beeldverhouding in AVI, wat kan leiden tot verschuivingen in het afspelen. Bovendien is de weergave van ondertitels in AVI-formaat niet erg goed. Afbeeldingen als ondertitels kunnen niet worden uitgevoerd.

Om deze reden kan het handig zijn om bestanden van AVI naar MP4 te converteren. MP4-bestanden kunnen ook multimedia-inhoud bevatten: naast audio, video en tekst, maar ook ondertitels, kunnen 2D- en 3D-afbeeldingen worden opgeslagen. Nog een voordeel: in tegenstelling tot AVI is het MP4-formaat volgens ISO / IEC 14496-12 en -14 gecertificeerd door de MPEG (Moving Picture Experts Group) en is het sindsdien de standaard geworden voor MPEG-4-bestanden. Er moet altijd aandacht worden besteed aan het gebruik van beide indelingen: aangezien zowel MP4 als AVI een containerformaat is, staat de bestandsextensie .mp4 geen conclusies toe met betrekking tot de inhoud als bestandsextensie .avi.

Om AVI naar MP4 te converteren, hebt u meestal multimediasoftware nodig. Dankzij online-omzetten.nl kan de inhoud van AVI in MP4 eenvoudig online worden geconverteerd zonder registratie, snel en gratis.

Test de converter meteen! Upload het bestand en converteer het in één klik van AVI naar MP4. Na een paar seconden is de inhoud beschikbaar om te downloaden in een nieuw formaat.

6.8/10(85 stemmen)

Informatie over de extensies voor de conversie van AVI naar MP4

Van: AVI

Het .avi-bestandsformaat is een containerformaat ontwikkeld door Microsoft voor audio- en videobestanden. De afkorting staat voor .avi Audio Video Interleave, wat zoveel als "integratie van audio- en video-gegevens" en is een beschrijving v …

Bestandsextensie: .avi
Meer informatie en converters voor AVI

Aan: MP4

MP4 is een containerformaat dat multimedia-inhoud kan bevatten, zoals video- en geluidssporen, grafische afbeeldingen, 2D- en 3D-animaties, ondertitelde teksten, interactieve toepassingen in de vorm van menu's en nog veel meer. Ondanks de sterke …

Bestandsextensie: .mp4
Meer informatie en converters voor MP4

Video-handleiding: AVI naar MP4

Online-omzetten.nl is een service om bestanden online van het ene bestandstype naar het andere te converteren. We waken over uw privacy en over uw bestanden. Als onderdeel hiervan is een registratie op Online-Omzetten.nl niet vereist. Omdat we onze service aanbieden via een browser, maakt het niet uit of je Windows, Apple OSX of Linux gebruikt.

3 reacties

 1. H.Kuppens
  30. november 2023

  Heel tevreden. Sehr sufrieden. Terwijl andere sites het laten afweten, is dit snel gepiept.

 2. Lebbe
  29. januari 2022

  Heel tevreden met conversie. Snel afgewerkt.

 3. Anne Hof
  16. mei 2021

  Werkt super.
  Zeer tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *