MP4 naar MP3

Converteer online en gratis MP4 naar MP3

Geüpload bestandstype:
Kies bestandstype:

Converteren in slechts drie stappen

 1. Bestand uploaden
 2. Bestandsindeling voor doelbestand kiezen
 3. Bestand downloaden!
converteer .mp4 naar .mp3
We respecteren uw privacy! Uw verbinding is 256-bit gecodeerd.
Privacybeleid
Bladwijzer toevoegen voor Online-Omzetten.nl
Reclame:

Het formaat mp4 is een van de meest voorkomende indelingen op het net, omdat de video-container bijzonder efficiënt is bij het opslaan en wordt ook gebruikt voor streaming via het netwerk – op mp4-bestanden kun je (ongemerkt) terug over synoniemen wanneer je video's op platforms zoals Bekijk Vimeo of YouTube. Nu is het belangrijk om te weten wanneer je mp4 naar mp3 moet converteren voor betere weergave en waarom je in veel gevallen mp4 naar mp3 moet converteren om bepaalde delen uit de mp4-container te halen. Kortom, in tegenstelling tot andere bestandsextensies, heeft het mp4-formaat weinig zin als het op inhoud aankomt. Want in een mp4 kan niet alleen video-inhoud vastzitten, maar ook audio-indelingen. Het is bijzonder vreemd als een mp4 niet eens de bestandsextensie mp4 heeft, omdat er verschillende bestandsextensies zijn die de inhoud aangeven. Deze eindes zijn echter niet verplicht, maar werden door Apple voorgesteld om inhoud te verduidelijken en bepaalde extra functies te gebruiken. Een voorbeeld hiervan is ongeveer één m4b-bestanden. Dit formaat van mp4 staat voor een audioboek (audioboek) waarin bladwijzers ook kunnen worden ingesteld. Vooral hier kan het de moeite waard zijn, als je de mp4 naar mp3 converteert, omdat veel van de subformaten van mp4 niet op oudere apparaten kunnen worden afgespeeld. Of zijn ongeschikt om bijvoorbeeld als ringtone te dienen. Het omzetten van mp3 naar mp3 kan ook handig zijn als u een geluidsbestand uit een videobestand wilt extraheren – u kunt bijvoorbeeld een muziekvideo laden en de audiotrack als beltoon gebruiken. Zelfs wanneer mp4-bestanden worden verzonden tussen bewerkingsprogramma's, kan deze extractie nuttig zijn om de audiotrack te scheiden. Daarnaast is mp3 een zeer eenvoudige methode om audiobestanden in het bijzonder te comprimeren. Hoewel dit gepaard gaat met verliezen op het gebied van geluidskwaliteit, bij het verzenden via e-mail en opslag op apparaten met een beperkte opslagcapaciteit, zijn deze verliezen meestal voorbij.

Converteer eenvoudig mp4 naar mp3

Als u mp4 naar mp3 wilt converteren, hebt u niet noodzakelijkerwijs speciale software op uw computer nodig, maar zijn ten minste audioprogramma's nodig om de gegevens te transcoderen. Het feit dat dit anders kan, wordt aangetoond door de snelle online converter online-omzetten.nl, waarmee je eenvoudig mp4 naar mp3 kunt converteren. Een eenvoudige upload van het mp4-bestand is voldoende en ongeacht de extensie is de mp4 gecodeerd in een ruimtebesparende mp3.

MP3 is op grotere schaal beschikbaar dan MP4

Met een mp3 heb je een handige bestandsextensie waarmee je audiobestanden kunt opslaan om ruimte te besparen en ervoor kunt zorgen dat je ontvangers ze op elk apparaat kunnen openen. Net wanneer uw ontvangers toegang hebben tot de audiogegevens op de weg, doet u goed werk met de efficiënte codering. Ook, voor persoonlijk gebruik van het veelzijdige mp4-formaat als mp3, kunt u vrijwel elke gedownloade YouTube-video als een audiobestand gebruiken, zodat u eenvoudig nieuwe beltonen kunt maken of zelfs naar podcasts en nieuwspastcasts kunt luisteren terwijl u online bent.

9.8/10(849 stemmen)

Informatie over de extensies voor de conversie van MP4 naar MP3

Van: MP4

MP4 is een containerformaat dat multimedia-inhoud kan bevatten, zoals video- en geluidssporen, grafische afbeeldingen, 2D- en 3D-animaties, ondertitelde teksten, interactieve toepassingen in de vorm van menu's en nog veel meer. Ondanks de sterke …

Bestandsextensie: .mp4
Meer informatie en converters voor MP4

Aan: MP3

MP3 is een van de meest populaire formaten voor het opslaan van audiogegevens. Het bestandsformaat ontwikkeld door het Fraunhofer Institute in 1982 is lossy in geluidskwaliteit vergeleken met de CD. De compressie kan erg groot zijn, afhankelijk van d …

Bestandsextensie: .mp3
Meer informatie en converters voor MP3

Video-handleiding: MP4 naar MP3

Online-omzetten.nl is een service om bestanden online van het ene bestandstype naar het andere te converteren. We waken over uw privacy en over uw bestanden. Als onderdeel hiervan is een registratie op Online-Omzetten.nl niet vereist. Omdat we onze service aanbieden via een browser, maakt het niet uit of je Windows, Apple OSX of Linux gebruikt.

11 reacties

 1. Andreas
  8. februari 2024

  Ook ik ben heel blij met deze site die gewoon doet wat je hoopt dat hij doet, kwalitatief hoogwaardige omzettingen! Hartelijk dank.

 2. Peter
  17. juni 2022

  Ik ben hier heel gelukkig mee.
  Heel erg bedankt.

 3. Tiela
  26. april 2022

  Prima, ook voor een 80-jarige…

 4. L.G. van der Heide
  1. februari 2022

  Prima conversie

 5. Ctn
  16. oktober 2021

  Top site, bij andere websites had ik een limit van 100 mega bite

 6. JED
  7. augustus 2021

  goede en snelle conversie, hartelijk dank!

 7. liam
  9. september 2020

  Thanks !

 8. Rick
  23. juli 2020

  Zeer bedankt voor deze gratis service, had het nodig voor wat muziek om te zetten.

 9. Cor
  21. april 2020

  Fantastische site! Heel wat Diavoormekaarshows hier kunnen omzetten.

 10. Milan
  9. april 2020

  Bestand van 900MB omgezet, gratis! Bedankt!

 11. Myriam
  10. mei 2019

  Hallo,
  Ik ben heel tevreden dat er toch een eerlijke gratis site bestaat om bestanden te converteren. En niet zoals andere “gratis” sites, je na een klein aantal nummers moet betalen.
  Hartelijke dank hiervoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *