CR2 naar JPG

Converteer online en gratis CR2 naar JPG

Geüpload bestandstype:
Kies bestandstype:

Converteren in slechts drie stappen

  1. Bestand uploaden
  2. Bestandsindeling voor doelbestand kiezen
  3. Bestand downloaden!
converteer .cr2 naar .jpg
We respecteren uw privacy! Uw verbinding is 256-bit gecodeerd.
Privacybeleid
Bladwijzer toevoegen voor Online-Omzetten.nl
Reclame:

Professionele Canon digitale camera's en SLR-camera's bieden de mogelijkheid om foto's in .cr2-formaat op te slaan. Dit formaat bevat, naast het daadwerkelijke beeld, meer informatie, zoals belichtingstijd, belichtingstijd en de verschillende kleurkanalen. Daarom spreekt men ook van het .cr2-formaat, ook van een onbewerkt formaat (Engels: Raw-bestand). Met speciale software is het nog steeds mogelijk om .cr2-afbeeldingen naderhand te bewerken – basis-beeldeigenschappen zoals scherpte, tint, witbalans, contrast of verzadiging. Soms is dit echter niet nodig en is de speciale software niet bij de hand. Als u alleen een bestand van CR2 naar JPG wilt converteren, is dit eenvoudig mogelijk met online-omzetten.nl. Upload eenvoudig uw Canon CR2-bestand, selecteer het uitvoerformaat en klik op "Download starten". Als u verschillende .cr2-bestanden naar JPG wilt converteren, gebruikt u onze converter voor verschillende bestanden .

Converteer CR2 eenvoudig naar JPG online

Het achtervoegsel CR2 in een bestandsnaam geeft het onbewerkte gegevensformaat van de afbeeldingen van Canon-camera's aan. De onbewerkte gegevens, meestal RAW-bestanden genoemd, gebaseerd op het Engelse woord, zijn bij wijze van spreken het negatief van digitale fotografie. Van de onbewerkte gegevens is de JPEG-afbeelding meestal al in de camera ontwikkeld. Eenvoudige camera's slaan alleen de voltooide JPEG op. Dit bespaart ruimte en tijd die nodig is om bestanden op te slaan op de kaart. Duurdere camera's hebben de optie om RAW en JPG te behouden, of zelfs alleen het RAW-formaat op te slaan. Bij Canon zou je in het laatste geval alleen een CR2-bestand op het opslagmedium vinden, geen JPG. Het CR2-formaat biedt grote voordelen ten opzichte van de JPEG voor elektronische beeldverwerking. Zelfs op het moment van chemische fotografie zou geen serieuze fotograaf zijn negatieven hebben weggegooid, nadat hij de afdrukken in zijn handen heeft gehouden. In het bijzonder vermeldenswaardig zijn het hogere dynamisch bereik en de mogelijkheid om camera-instellingen te veranderen, die alleen de JPG-ontwikkeling beïnvloeden, in rust op de computer. In de postproductie hebt u veel meer opties voor het verduisteren van lichten, het verlichten van schaduwen of het wijzigen van de lichtstemmingen via de witbalans. Voor dit werk hebt u een speciale onbewerkte gegevensconverter nodig. Eenvoudige programma's worden meestal geleverd door de fabrikant van de camera. Een veel groter aantal functies omvat betaalde software zoals Adobe Lightroom, Capture One, DxO Optics, Silkypix Developer Studio of het Camera RAW-filter in Adobe Photoshop. Als een freeware bereikt RAW Therapee regelmatig uitstekende testresultaten. Wat alle programma's gemeen hebben, is dat je eraan moet wennen. Verschillende instellingen, een JPEG wordt niet eens gemaakt tussen de deur en vissen, maar het kost tijd. Met het eigen CR2-formaat is het als een klassiek negatief: de mogelijkheden om ernaar te kijken zijn beperkt. De pure beeldweergave wordt nu ondersteund door moderne besturingssystemen. Het probleem van de conversie naar een universeel bruikbare indeling is niet opgelost. Bovendien is de structuur van RAW-bestanden afhankelijk van de camera. Een software voor bekijken en converteren moet altijd worden bijgewerkt voor nieuwe cameramodellen. Omgekeerd betekent dit ook dat het niet zeker is of u nog steeds onbewerkte gegevens van oude camera's binnen een paar jaar kunt bekijken of bewerken. In de formaten van de grote camerafabrikanten zoals Canon CR2, Nikon NEF of Olympus ORF is het risico laag, maar bekende namen zoals Minolta moesten afscheid nemen van de markt. Er zijn voldoende redenen om de CR2-bestanden om te zetten naar een indeling met hogere verspreiding en compatibiliteit.

  • U bent een Canon-fotograaf en wilt naast het onbewerkte bestand ook een toekomstbestendige indeling archiveren, die nog vele jaren kan worden gelezen.
  • U hebt geen JPG "out of cam" opgenomen, maar u moet afbeeldingen snel en zonder dure ontwikkeling delen, bijvoorbeeld in de fotowinkel of bij een papieren afdrukservice of een andere bestelling.
  • U gebruikt geen Canon-camera en daarom is er geen compatibele software op uw computer geïnstalleerd.

Het beste doelformaat voor de conversie is de JPEG, een bestandsindeling die meestal wordt ingekort tot de drie letters JPG. De afkorting staat voor de Joint Photographic Experts Group en verwijst eigenlijk naar een compressiemethode die in 1992 werd gestandaardiseerd. De quasi-standaard wordt door vrijwel elke software begrepen en is meestal de enige indeling die u in een fotolaboratorium kunt leveren als u belichtingen, fotoboeken of fotocadeaus wilt bestellen. JPEG verschilt van het eveneens gestandaardiseerde TIFF-formaat door een drastisch verminderde geheugenbehoefte. De online conversie van CR2-formaat naar JPG is snel en zonder de inspanning die een volledige onbewerkte gegevensverwerking met zich mee zou brengen. Het resultaat hoeft niet te verbergen. De originele camera-instellingen gaan niet verloren en kunnen als basisinformatie voor de conversie aan het onbewerkte bestand worden gegeven. Het display, bijvoorbeeld in Windows Verkenner op basis van het Microsoft Camera Codec Pack, werkt volgens deze efficiënte methode.

6.0/10(15 stemmen)

We ondersteunen momenteel de volgende conversies met CR2 bestanden:

Alle conversies

Informatie over de extensies voor de conversie van CR2 naar JPG

Van: CR2

Het formaat CR2 behoort tot de zogenaamde RAW-formaten en wordt gebruikt door digitale camera's om de grootst mogelijke vrijheid in beeldverwerking op de pc mogelijk te maken. RAW-indelingen slaan een groot aantal gegevens op, zodat de complexit …

Bestandsextensie: .cr2
Meer informatie en converters voor CR2

Aan: JPG

JPG is een gegevensformaat voor het opslaan van afbeeldingsinformatie in een bestand. Het werd in 1992 door de Joint Photographic Experts Group gedefinieerd en heeft sindsdien talloze en gestage vorderingen gehad. De beeldinformatie hoeft niet noodza …

Bestandsextensie: .jpg
Meer informatie en converters voor JPG

Video-handleiding: CR2 naar JPG

Online-omzetten.nl is een service om bestanden online van het ene bestandstype naar het andere te converteren. We waken over uw privacy en over uw bestanden. Als onderdeel hiervan is een registratie op Online-Omzetten.nl niet vereist. Omdat we onze service aanbieden via een browser, maakt het niet uit of je Windows, Apple OSX of Linux gebruikt.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *